מחפשים זני ירקות קלים לגידול וטעימים על מנת להעשיר את הגינה הביתית? המאמר הזה הוא בדיוק בשבילכם!
- שעועית
מהירקות הנפוצים במטבח שלנו, ובניגוד למחשבה הראשונית – גם מהקלים ביותר לגידול. תרמילי השעועית גדלים על צמח מטפס. לאחר ההבשלה, יש לייבש את הירק בתלייה. ניתן לאכול טריים, לשלב במנות מלוחות ואף מתוקות, לאכול כתרמילים או לייבש ולשלב את השעועית הלבנה בתבשילים.
- עגבניות
זה לא מפתיע, מדובר באחד הירקות המוכרים והנצרכים ביותר, והגידול שלהם יחסית פשוט, הם זקוקים להשקייה ולדשן, וכן לאזור גידול מאוורר יחסית בגינה., הטעם שלהן נהדר – גם כצורתן הגולמית וגם בבישול.
- פונטרלה
בטח ציפיתם למצוא ברשימה הזאת את הזנים הקלאסיים שכולנו מכירים, אך דאגנו לשלב בה גם הפתעות פחות מוכרות. כזאת היא הפונטרלה – עולש עם עלים מוארכים (בצורת הארי) וטעם עדין מעולה (המזכיר מעט את האספרגוס המוכר לטובה).
- אגרטי (מכונה גם סודה סלסולה או ברבה די פארטה)
מדובר במעדן נפוץ במיוחד במטבח האיטלקי עם טעם שנע איפשהו בין אצות לתרד. והבונוס? הוא קל במיוחד לגידול.
- תפוחי אדמה
לתפוחי אדמה מגוון רחב של זנים עם שוני די מהותי ביניהם, ולכן רצוי לבחור היטב לפני שמתחילים בגידול נרחב שלהם, על פי העדפותיכם האישיות. נסו מספר זנים שונים והחליטו לפי הטעם. ניתן לגדל את תפוח האדמה כגידול רב-שנתי שכמעט ולא מצריך שום עבודה ומתגמל לאורך כל השנה.
- סלק
אחת המעלות הבולטות ביותר בגידול בגינה ביתית הוא ליהנות באופן תדיר מירקות שלא נחשפים אליהם ביום-יום. הסלק מוכר כירק אידיאלי לגידול בבית, וההמלצה שלנו היא לנסות את הסלק הזהוב, שמתוק בהרבה מהסלקים האדומים המוכרים.
- שום
כולם אוהבים אותו, בכל תבשיל וסבתות אף מייחסות לו סגולות רפואיות (שלא נדבר על השימושים שלו כנגד ערפדים). הוא משתלב נהדר בתבשילים, בדגים או באנטי-פסטי, ואף כמנה עצמאית לאחר צלייה מדובר באחד מהגידולים שאתם פשוט חייבים שיופיעו בגינת הירק שלכם, והוא גדל בקלות על אדמת רסית
- קייל
קייל הוא אחד מהסופר-פוד הטרנדיים ביותר במגוון בלוגים של בריאות ודוכני שייקים ניו-אייג'יים. בעוד שהוא ממותג כמוצר פרימיום יוקרתי, הגידול שלו יחסית פשוט, והערכים התזונתיים שלו נהדרים. בין היתר הקייל מכיל הרבה סידן ומגנזיום.
- מנגולד
המנגולד הוא הראשון שיבשיל מבין כל העלים הירוקים שתגדלו בגינה. מדובר בירק עם טעם נהדר וערכים תזונתיים נפלאים.
- חרדל יפני
דומה בטעמו לתרד, אך קל מאוד לגידול ודורש פחות מים. מתאים במיוחד למנות ווק מוקפצות.